>Makeriet rekommenderar

>Mellan den 10:e och 24:e Januari visas sju filmer av den legendariske indiske filmregissören Satyajit Ray på Biografen Kino i Lund. Det är gratis.

Ray anses allmänt som den främsta av indiska filmregissörer och Apu-trilogin ingår i klassiskt filmkanon. Detta är något du inte bör missa att ta del av.

Visningarna är ett samarbete med Lunds Konsthall och är en del av deras utställning om indisk modernism som pågår just nu. Gå dit.

FILM AV SATYAJIT RAY

Söndag 10 januari 18.30
Aputrilogin 1: Pather Panchali (”Sången om den lilla vägen”)
1955, 115 min

Tisdag 12 januari 18.30
Aputrilogin 2: Aparajito (”Den obesegrade”)
1956, 113 min

Torsdag 14 januari 18.30
Aputrilogin 3: Apu Sansar (”Apus värld”)
1959, 106 min

Söndag 17 januari 18.30
Mahanagar (”Storstaden”)
1963, 131 min

Tisdag 19 januari 18.30
Charulata (”Den ensamma hustrun”)
1964, 117 min

Torsdag 21 januari 18.30
Pratidwandi (”Motståndaren”)
1970, 110 min

Söndag 24 januari 18.30
Shatranj Ke Khilani (”Schackspelarna”)
1977, 113 min

Samarbete mellan Lunds konsthall och biografen Kino.

Kino
Kyrkogatan 3, Lund
www.kino.nu

Filmerna är textade på engelska. Fri entré.

>Sista provrummet, ikväll kl 19.00

>

Hämtat från fodral.blogspot.com:

Nr. 4 Trender och framtiden

Den 16 december presenterar Fodral det fjärde och avslutande Provrummet som denna gång kommer att behandla trender och framtiden. Två ämnen som ständigt är aktuella och debatterade inom modevärlden. Vi lever i en extremt trendkänslig tid och ständigt försöker både modebranschens producenter och konsumenter förutspå hur framtidens trender kommer att se ut och vad de kommer att innehålla. Trender skapas och överges i en rasande fart och ofta är det inte bara en stor trend som är det rådande idealet utan en mängd olika och målet för alla är att vara först med det senaste. Modevärlden blickar ständigt framåt samtidigt som modesystemet i sig fortfarande är ganska traditionellt uppbyggt kring kollektionstänk, modevisningar och stora modetidningar som rapporterar. Men kanske håller något på att hända i en tid av klimatkris och av ekonomiska och sociala omvandlingar och man kan fråga sig hur modevärlden kommer att hantera detta och hur det kommer att se ut i framtiden.

Vad är egentligen en trend och hur uppstår den? Varför har vi så lätt att följa trender och hur påverkar de på hur vi ser på mode? Vem har makten över trendens vara eller icke-vara? Vad är framtidens trender och hur ser framtiden inom modet ut? Kommer hållbart mode äntligen få sitt stora genomslag? Kommer sociala medier som Twitter, Facebook och bloggar få ännu större betydelse i framtiden och kommer modevärlden fortsätta se ut som vi känner den? Eller är det dags för något helt nytt?

För att delta i Provrummet behöver du vara medlem i Makeriet, det blir du på plats och det kostar 50 kr för ett års medlemskap. Du får då tillgång till alla andra aktiviteter på Makeriet.

Varmt välkomna den 16 december klockan 19.00 på Makeriet (Möllevångsgatan 37, Malmö). Som vanligt bjuder vi på fika!
Obs. Antalet platser är begränsat. Kom i tid!