>Bilder från fredagens vernissage…

>Det var en mycket lyckad vernissage och bokrelease för “Club 13” av Nils Petter Löfstedt i fredags. Tack till alla som kom! Bilderna från vernissagen är tagna av Malin Mathiasson.

För er som missade vernissagen hänger utställningen till 14/2. Välkommen in på våra öppettider:

Tors: 17-20
Fre: 17-20
Sön: 13-17

Kärlek!

>Nils Petter Löfstedt på Makeriet

>2010 års första utställning på Makeriet inleds med vernissage fredagen den 15 Januari mellan 18-22. Vi går ut hårt och visar den malmöbaserade fotokonstnären Nils Petter Löfstedt. Utställningen Club 13 har sitt ursprung i en fotobok med samma namn som nu ges ut av det Portugisiska fotobokförlaget Pierre Von Kleist och har sin release i samband med vernissagen den 15 Januari.

Projektet är ett resultat av sex års fotograferande, mestadels nattetid i Malmö, och namnet Club 13 har Nils Petter tagit efter den svartklubb som en gång låg på Kristianstadsgatan i Malmö. I sitt konstnärskap fångar Nils Petter mycket av Malmös kulturella strömningar, och ställer frågor kring vem som har rätt till den offentliga rummet. Ett av Nils Petters tidigare projekt är det hemliga rum som han tillsammans med Erik Vestman skapade under en pir i Malmös hamn förra året och som blivit oerhört uppmärksammat.

På omslaget till boken kan man se resultatet av den nya teknik som Nils Petter tillsammans med en vän utvecklat och som gör det möjligt att fästa fotografier på gatstenar som placeras ute på gatorna. Dessa gatstenar har man kunnat se runt om i Malmö, och kanske också utanför Makeriet den 15 januari?

Vernissage/releasefest: Fredagen den 15 Januari mellan 18-22
Utställningen pågår fram till den 14 Februari

För mer information om Nils Petter Löfstedt och hans konst: http://www.petterlofstedt.se/

>Hej 2010!

>Det nya året kräver lite röjning på Makeriet.

Bort med Superdeluxe och tack så mycket för den här tiden. Julen varar inte heller till påska eller ens fastan utan ryker den med.

Vi gör oss nu redo för Nils Petter Löfstedts bokrelease och utställning som går av stapeln 15/1. Mer info här.

>Cinematekets program våren 2010

>Cinemateket startar 19 januari, filmerna visas som vanligt på biograf Spegeln.
Vårens temaserier är:

Henri-Georges Clouzot
Bröderna Dardenne
Milos Forman
Mai Zetterling
Lars von Trier

Ser lovande ut tycker jag. För er som är totalt vilsna vad gäller ovan nämnda regissörer har jag tagit ut en liten innehållskarta över vårens program:

Vi ses där!