>

Jenny Gibson och Elin Brynås på Makeriet

‘Jag minns flera saker’ 5 – 13 Juni

Vernissage: Lördagen den 5 Juni kl 18.00 – 21.00


Utställningen ‘Jag minns flera saker’ är Jenny Gibson och Elin Brynås examensarbete från Scenproduktionsutbildningen vid Malmö Högskola. Utsällningen består av fem bildskärmar som tillsammans och separat förmedlar en berättelse. Denna berättelse bygger på en monolog om ett ‘Jag’ som försöker få ordning på sina minnen, skriven av Annika Nyman från Teaterhögskolan i Malmö. Istället för en bildkälla finns fem, där varje skärm representerar ett rum eller en miljö och ljudspåren är uppdelade i dialog, ljudeffekter samt musik. Temat är minnen och genom en uppdelning av de olika ljudspåren och bildsekvenserna som loopas vid olika tidpunkter, skapas slumpmässigt flera tänkbara minnesberättelser.

‘Jag minns flera saker’ handlar om hur föränderligt minnet är. Kommer man verkligen ihåg det man minns; var var jag och med vem? I utställningen representeras Jag och Du av två personer i olika miljöer, olika minnen och olika relationer. Bilder får ofta representera minnen i form av foton och filmer, men också ljud och musik kan trigga oss till att plötsligt komma ihåg en händelse. I utställningen samverkar de olika ljud och bildkällorna under okontrollerade former och skapar på så sätt en föränderlig minnesbild vars äkthet besökaren själva får bilda sig en uppfattning om.

Varmt Välkomna!

___________________________________________

Makeriet

Möllevångsgatan 37

214 20 Malmö

makeriet@gmx.com

blogg: makerietmalmo.blogspot.com


Öppettider:

Måndag-Torsdag 17-20

Lördagar och Söndagar 13-17

>Makeriet är en del av klubb Win Win Total och har bland annat gjort en science fictions scenografi som ingen vill missa att bevittna!


Space fever! Det är dags för succéklubben Win Win Total att avsluta säsongen! Denna afton kommer Inkonst inta en ny skepnad och färdas tillbaka till framtiden för att omvandlas till 2010 – ett rymdäventyr. Stig in i en dystopisk science fiction värld och trotsa tyngdlagen till kosmiska beats!

Denna gång är vi otroligt stolta över att kunna presentera ett av världens mest hypade rymddiscoband, Emperor Machine! Dessutom,som om det inte vore nog, har vi även bjudit in Ultracity från Rollerboys Records – något av det ljuvligaste Stockholm har att bjuda på! Olof Werngren står återigen för det videovisuella intrycket och Kristian Nihlén kör ljusinstallationer.

I nya baren spelar Cecilia Flink och Thea Mix från Klubb Kristallen tillsammans med K-Fox och Fox-E från Diamonds and Loving Arms. Det blir rymd- och science fictiontema hela natten lång i så många tolkningar som det bara går!

Vi räknar med att ni, precis som vi, vill avsluta säsongen på topp – vi ses därför redan på happy hour som gäller fram till 24.00, endast 80kr inträde samt billigare bar.

Stora klubben
*Emperor Machine (UK) http://open.spotify.com/artist/04Cc5ks5mhKFesBhpe4TSl
*Ultracity DJ-set (Rollerboys Recordings)
http://open.spotify.com/artist/2TTY8mlJN3AJoenanKoKl4
*VJ – Olof Werngren
*Ljus – Kristian Nihlén

Nya baren
*Cecilia Flink & Thea Mix (Klubb Kristallen)
*K-Fox och Fox-E (Diamonds and Loving Arms)

Inkonst, Bergsgatan 29
Datum:14 Maj 2010
Tid: 23.00 – 03-00
Rum: Klubben, Nya rummet
Entré: 100kr
Ålder:20 år

HAPPY HOUR mellan 23-00 80kr inträde och billigare bar
Love/Win Win Total
winwintotal@gmail.com

>Jorun Jonasson "Under konvalescensen (s)

>

I see only from one point, but in my existence I am looked at from all sides.
Jacques LacanUtställningen pågår mellan den 7 – 23 Maj

Vernissage: Fredagen den 7 maj kl 17.00 – 20.00Under konvalescensen är ett platsspecifikt verk i två delar, den ena kommer att finnas på Makeriet och den andra i en ateljé på Konsthögskolan i Malmö. Verket kommer att förändras under hela utställningsperioden och det tillåter besökarna att själva delta eller försöka påverka händelseförloppet. På Makeriet kan man följa karaktären den lilla sjuklingen genom att läsa den dagbok som förs där varje dag. I ateljén på konsthögskolan är det möjligt att genom brev korrespondera med den lilla sjuklingen.

I sina verk väver Jorun Jonasson ihop faktiska händelser med fikton och bygger på så sätt upp olika berättelser. Verken behandlar ämnen som litteratur, semiotik och psykologi, som hon sätter samman med sina egna personliga upplevelser. Hon konstruerar fiktiva världar, genom påhittade karaktärer, hon själv och besökaren får betrakta eller delta i. Jorun Jonasson bor i Malmö och går fjärde året på Konsthögskola där den andra delen av ”Under konvalescensen” kommer att visas som en del av skolans årsutställning.

Varmt Välkomna!

___________________________________________
Makeriet
Möllevångsgatan 37
214 20 Malmö
makeriet@gmx.com


Öppettider:
Torsdagar: 17-20
Lördagar och Söndagar 13-17

På Konsthögskolan i Malmö visas
Under konvalescensen (a)
13 – 23 maj
Vernissage onsdag 12 maj 2010 kl 17 – 20
Öppettider: måndag – fredag 12 – 18,tisdag 18 maj och torsdag 20 maj 12 – 20