>Georg Krüger " Den vita planeten "

>
– En utställning om geoengineering och militäriseringen av atmosfären.

3/9 -26/9
VERNISSAGE: 3/9 kl 18.00 -21.00 på Makeriet
Ljud: Carl Johan Elger & David Tapas

http://www.georgkruger.com/

Georg Krüger är född 1983 i Råå utanför Helsingborg men är sedan ett antal år tillbaka bosatt och verksam i Malmö.

Han har gått 2 år på Lunds Konst och Designskola och är vinnare av Ung Konst stipendiatet 2008. Hans verk har kunnat beskådas på bl. a. Dunkers (rum 1) och galleri Nish. Hans uttryck består till största del av stora uttrycksfulla surrealistiskt realistiska oljemålningar.

Utställningen behandlar vädermodifiering/manipulation och den osynliga militariseringen av atmosfären.

Frågan Georg ställer sig är: Är atmosfären manipulerad av människan? Hur manifesterar sig detta, och vad skulle isåfall syftet vara?

Till grund ligger teorin om att man med avsikt släpper ut partiklar från flygplan som främjar bildandet av vissa typer av moln eller dis på himlen. Detta förklaras officiellt med teorin om k-strimmor som bildas i atmosfären genom kondens av vanligt flygbränsle. Med den här utställningen ifrågasätter han den officiella versionen, och presenterar information som stödjer alternativa teorier(teorier som sällan får utrymme i kommersiell media) om att man med avsikt vill, och eventuellt redan har börjat släppa ut partiklar i atmosfären i olika syften vilka kommer att presenteras på utställningen.

Han har också undersökt geoengeneeringens historia kortfattat från 1900talet fram till idag, med fokus på vissa milstolpar, där en är upptäckten av Van Allen bältena.

Undersökningen tar sitt uttryck i till största del stora oljemålningar men även av fotografier och text.

VARMT VÄLKOMNA!

>Stina Johnsons Allt

26-29 Augusti


Vernissage Torsdagen den 26 Augusti mellan 18-21

Stina Johnsson är född 1980 i Karlskrona men är numera bosatt i Malmö där hon går serieskolan. Stina Johnsson har arbetat som illustratör sedan 1998 och publicerats i bland annat Darling, Bibel, Galago och Sonic. Stina har också samarbetat med modeskaparen Lovisa Burfitt och gjort tryck till hennes kollektioner. 2009 kom hon ut med minialbumet ”Gnuttasnejken” som gavs ut av Kolik förlag och seriefrämjandet.


Utställningen ”Stina Johnssons Allt” består av teckningar som Stina skapat under 2000-talet och presenteras genom en blandning av fotostatkopior, tuschteckningar och kladdpapper och innehåller allt från savanndjur, tegelfasader, porträtt, en hemmasydd svensk flagga, halvfärdiga serier och slagord som skapar en essens av Stinas bildvärld. Utställningen kommer också innehålla tecknigar som Stina Johnsson kommer arbeta med den 25 Augusti i Makeriets konstbod på Malmöfestivalen då man kommer kunna följa Stinas arbetsprocess.

Stina Johnssons Allt” har tidigare visats i Stockholm på galleri Hangups samt Restaurag Kåken och nu har utställningen äntligen kommit till Malmö och visas på Makeriet under en fyradagars utställning.


Se också Stina Johnssons blogg: http://stinajohnson.blogspot.com/

_______________________________________________________________

Öppettider

Fredag: 17-20

Lordag och Söndag 13-17