FREESHOP PÅ MAKERIET!

>
Freeshop Malmö ger bort kläder och prylar för allas skull.

Onsdag 29/9 kl. 18 -21

Kom dit och återanvänd våra kläder och prylar, mingla till musik i tankar om klimatet. Det kommer finnas symaskiner för att skapa en kreativ och inspirerande miljö och för att kunna se alla kläder som en möjlighet till ett nytt plagg.

För att få ut information om återanvändning och för att kritisera dagens syn på konsumtion har vi startat Freeshop Malmö. Vi vill protestera mot det köp och släng-samhälle som vi lever i. Vi vill påminna folk om att de mesta som vi har hemma går att återanvända och att bara för att prylen inte är värdefull för just dig, betyder inte det att den inte är värdefull för någon annan. En freeshop är ett alternativ till konsumtion som är hållbart för miljön. En freeshop får oss att kritisera samhället där allt kostar. Freeshop Malmö ger bort kläder och prylar för allas skull.

I dagens samhälle överproducerar och överkonsumerar vi och genom att uppmärksamma detta beteende vill vi få de vi möter att tänka om, reagera och förhoppningsvis ändra handlingssätt. Det är inte vi som har skapat denna konsumtionskultur, det är företagen som vill framkalla denna konsumtionshets för att de ska bli ännu mer vinstdrivande. Företagen får oss att tro att konsumtion gör oss lyckliga och att prylar är vägen till perfektion.

Freeshop Malmö jobbar på att ha olika “filialer” i staden för att få ut kläder och prylar till behövande. Vi har även Freeshops utomhus för att kunna nå många människor och skapa en mötesplats. På onsdag är Makeriet vår mötesplats, så kom och inspireras och få kläder, prylar, porslin, väskor och accessoarer!

Dessutom har vi Akai One på skivspelarna & en supergrym jazztrio på besök!

VARMT VÄLKOMNA! ♥

/FREESHOP & MAKERIET