James Brewster releasefest på söndag 27/2

>

kl 15.00 – DJ Michael Paul Hilario
kl 15.30 – James Brewster & Crumbling Spires live

Elektronisk pop möter experimentell ljuddesign

Ny singel ‘Crumbling spires / The great dominions’
Gratis nedladdning på Make Mine Music (MMM069)
http://makeminemusic.bandcamp.com/

http://www.jamesbrewster.com/
http://makerietmalmo.blogspot.com/

James Brewster är en engelsk musiker och ljudutforskare som bor i Malmö. I mitten av mars släpper han sitt fjärde album ‘As a hovering insect mass breaks your fall’ på det respekterade brittiska skivbolaget Make Mine Music. Här krockar popstrukturer med atmosfäriska ljuddesignelement och skivan har även ett brett urval gästvokalister – bland andra Nick Talbot från Gravenhurst (Warp Records) och den albanska operasångerskan Egzona Gervalla.

Inför albumet har det kommit en gratis nedladdningssingel vars släpp firas med en eftermiddagsspelning på Makeriet. Här spelar James albummaterial för forsta gången i Malmö, efter en rad mest improviserade framträdanden och livesamarbeten på t ex Klubb Kristallen, Motvikt och Cafe Montag. Med honom på scen är Daniel Goody (från Malmöbandet Steel Island) som bidrar med sång för andra gången – efter en lyckad debutspelning tillsamans i Berlin i december. Under spelningen kommer de mer låtbaserade element att blandas med fältinspelningar och live digitala manipulationer av akustiska ljud. Innan framträdandet spelas skivor av DJ Michael Paul Hilario.

Releasefesten till albumet följer på tisdag 3:e maj på Inkonst, med spännande gäster som annonseras snart…

3/5 Susanne Lund Pangrazio -Introspektion

>

5/3 -27/3

Vernissage 5/3 kl 18-22

Kl 19.00: Framträdande av vissångerskan Stina Künstlicher

Susanne Lund Pangrazio bor i Göteborg och studerar sista året på Dômen Konstskola.

Hon ser konst som ett sätt att undersöka och förstå världen vi lever i. En drivkraft i hennes arbete är den mörka sidan av mänskligheten och de känslor vi kanske allra helst vill gömma undan både för oss själva och för andra. Starkt länkat till detta är hennes intresse av minnen och hur man kan porträttera ett samhälle och samhällsförändring utifrån egna upplevelser. Hon varvar i sitt konstnärliga arbete oljemålningar med fotografiska verk och ljudinstallationer. I hennes målningar bygger hon upp en fiktiv värld och sinnesstämning medan de fotografiska verken i högre grad är dokumentära med verkliga människor och händelser.

Hon porträtterar framförallt kvinnor och deras öden och detta har såklart en anledning. Hon har ett genusperspektiv när hon arbetar, där kvinnorna ofta känns utsatta så som de kan vara i samhället. Som kvinna känns det mer intressant och äkta att arbeta med just kvinnoöden då hon också vill återskapa tankar och känslor som finns inom henne.

Hemsida: http://susannelundpangrazio.carbonmade.com/

Varmt välkomna!

Flytande galleriet


Den nystartade konsttrion Flytande Galleriet inbjuder till DOP på Makeriet i Malmö!

Samtidigt som de initierar sin egen gemenskap så får galleriets gäster chansen att upptas i andra gemenskaper konstruerade av inbjudna konstnärer. Alla gemenskaper återfinns på kvällens meny där gästerna väljer efter behag. Flytande Galleriet kommer varsamt och med omtanke att vägleda gäster, samt själva bli vägledda, in i nya sammanhang. Kvällen bjuder på reflektion över gemenskaper som formas och löses upp och över de gränsdragningar som utgör maktstrukturers traditionella fäste.

Under kvällen kommer Flytande Galleriets medlemmar även framträda med
kortare performances

Flytande Galleriet är en nybildad konsttrio i Malmö som rör sig fritt och obundet i mötet mellan kropp, process, performance, dans, koncept, installation och text. De utgår ifrån det lokala där de långsiktigt arbetar med frågeställningar som är kopplade till de fysiska och sociala rum som de befinner sig i.

Flytande Galleriet är Miguel Cortés, Annou Nilson och Malin Skoglund – alla
tre med en bakgrund i den samtida danskonsten och verksamma i Malmö.
Tillsammans arbetar de för att skapa rum för konstnärlig forskning, möten och
processer – såväl för en publik som för mer renodlade samarbeten och
workshops mellan konstnärliga utövare i Malmö och Öresundsregionen.

Lördagen den 5 Februari från 17.00-midnatt!

VÄLKOMNA!