Spår av djur – seriekonst och teckningar av Jamil Mani

>Vernissage: fredag 8 april kl. 18–22
Utställningen pågår fram till söndagen den 29 April

I utställningen “Spår av djur” presenteras serieoriginal till bokprojektet “Kattfällan” och teckningar i sviten “Helix” som hämtats direkt ur Jamil Manis skissbok. Projekten delar samma fascination för djur och samma nattsvarta humor.

“Kattfällan” är ordlösa tecknade serier där katt-och-råtta-rollerna kastas om på ett mörkt men humoristiskt vis. Det är den eviga leken mellan jägaren och den jagade, men här får vi se vad som händer när reglerna sätts ur spel.

“Helix” är en teckningssvit där snäckan möter den mänskliga kroppen i lustiga och egensinniga situationer. Sviten började som teckningsstudier till en seriebok om en snigel, men utvecklades i skissboken till ett eget projekt.

Jamil Mani (f. 1981 i Göteborg) är serieskapare, illustratör och grafisk designer. Mani har utkommit med de tecknade böckerna “Ett riktigt svin” (2006), “Tio fingrar lång” (2007) samt “Fjäderlätt” (2009). Han är också redaktör för serietidskrifterna “Bild & Bubbla” och “C’est Bon Anthology” samt curator för utställningar med bild- och seriekonst.

Mani har tidigare medverkat i en grupputställningar men “Spår av djur” är hans första separatutställning. Utställningen presenteras av C’est Bon Kultur i samarbete med Makeriet och med stöd av Malmö stad.

Varmt Välkommen!

LÖRDAG 5 MARS

>MAKERIET C/O FOLKUNIVERSITETET I MALMÖ
Makeriet omvandlar foajén hos Folkuniversitetet på Regementsgatan 4 i Malmö. Fotoutställning, prova på mindfulness och massage. Lördagen den 5/3, Kl 10-16. c/o Folkuniversitetet.

SUSANNE LUND PANGRAZIO PÅ MAKERIET
Oljemålningar, fotografi & Ljudinstallation. Vernissage 5/3 kl 18-22. Kl 19.00: Framträdande av vissångerskan Stina Künstlicher.
Susanne Lund Pangrazio – Introspektion

VILL DU STÄLLA UT PÅ MAKERIET?
Intresserad av att ställa ut på Makeriet i höst? I så fall vill vi ha ett förslag på utställningsidé och arbetsprover på vår mail senast den 20 Mars. Alla typer av konstnärliga uttryck är välkomna! Tveka inte att ta kontakt: makeriet@gmx.com.