Karl Magnus Nilsson

 

4-27 November


Vernissage: 4 November kl. 18-22
Karl Magnus Nilsson (f. 1977) bor och verkar i Malmö. Utbildad vid glasskolan i Orrefors samt vid Danmarks designskola i Köpenhamn.

I sin konst arbetar Karl Magnus Nilsson med olika föreställande objekt som han plockar ur sin naturliga miljö och ger en ny kontext för att skapa oförutsägbara berättelser. Hans arbeten kan ses som tredimensionella collage där han blandar humor och allvar och undersöker hur mötet mellan föremål kan skapa nya innebörder.


Karl Magnus hämtar inspiration från historiska och vetenskapliga miljöer som museisamlingar, exotiska föremål och kuriosakabinett.

Utställningen består av glasobjekt samt måleri.


För mer information om Karl Magnus Nilsson se: www.karlmagnusnilsson.com


Varmt Välkomna!


Jurko Haltuu framför Ljuset Kommer Aldrig Åter (Live)

>
Torsdagen den 27 Oktober
kl 19.00

Ljuset Kommer Aldrig Åter är ett 44 minuter & 6 sekunder långt drone-stycke, komponerat, loopat och processerat av Jurko Haltuu. Alla ljud utgår ifrån en 2 minuter & 47 sekunder lång fältinspelning gjord av Magnus Natt och Dag i dennes bil strax utanför Halmstad söndagen den 28 Augusti 2011.

Det är också första släppet på Jurko Haltuus nystartade skivbolag Funeral Fog Records som har som mål att släppa limiterade CDr utgåvor av atmosfärisk obskyr och provocerande musik, inom genrer såsom drone, dark ambient, noise och field recording.

Det kommer också att bjudas på ett “fältinspelningscollage” signerat Magnus Natt och Dag, Kakor från badbakeday.com och visuella effekter gjorda av Jakob Svensson.

Väl mött!

Länkar:
http://funeralfogrecords.com/
http://soundcloud.com/jurko-haltuu
http://inovember.wordpress.com/
http://www.badbakeday.com/

Loana Ibarra på Makeriet

7-30 Oktober
Vernissage 7 Oktober 18-22

Loana Ibarra föddes 1984 i Schweiz av en mexikansk pappa och en svensk mamma. Loana växte upp i Mexiko men har bott i Sverige sedan 1997. Utbildad i Barcelona och Haparanda och hämtar en stor del av sin inspiration i det Mexikanska. Loana Ibarra plockar russinen ur kakan och limmar med hjälp av sin konst ihop alla sina hemländer till ett eget land, och välkomnar alla de som tar del av hennes målningar. Hon syr ihop fragment från nutid och dåtid, när och fjärran och skapar en högst personlig essens.

Utställningen består av stora färgrika målningar i blandteknik baserat på akryl, där hon bland annat har sytt fast bitar av äldre bilder som hon tidigare skapat. Loana arbetar i hög grad med mönster och ornament, samt effekter som gör bilderna levande och oförutsägbara.

Varmt Välkomna!