OSKARP på Makeriet

Teknisk förändring påverkar stadens form och funktion

27 Januari – 19 Februari

Oskar Persson på Makeriet

Vernissage: Fredagen den 27 Januari 18-22

Malmökonstnären OSKARP (f.1983) visar utställningen: ”Teknisk förändring påverkar stadens form och funktion” på Makeriet mellan 27/1-19/2. Utställningen är en skildring av Malmö ur ett positivt perspektiv, en glad historia målad i varma jordfärger. OSKARP skildrar staden i många av sina verk, men tidigare har den främst beskrivits genom en kall färgskala, där det ensamma och tysta stått i centrum. I utställningen beskrivs en känsla av trivsel men det mörka och kalla är fortfarande närvarande, i periferin pågår hemskheter. Utställningen består av två verk, en installation med titeln ”Sväng nästa höger”, som är ljudsatt av Patrik Andersson, samt en oljemålning med titeln ”I periferin” på 6×2 meter som dominerar gallerirummet.

Varmt Välkomna!

20/20 Vision

14-22 Januari
Vernissage: Lördagen den 14 Januari Kl.18-22

Obs! Särskilda öppettider under utställningen:
Ons-Fre 17-20
Lör-Sön 13-17

Det nya året på Makeriet inleds med Christoffer Nordholms veckolånga installation 20/20 Vision. Verket består av ett vardagsrum där de flesta möbler och föremål reagerar på ultra-violet ljus. I installationen ingår även specialgjorda verk av Malmökonstnärerna Helena Jureen, Sebastian Franzén och Danilo Stankovic.

Grunden till installationen är ett stycke ur Aldous Huxley’s essä Heaven and Hell, där han framhåller att vissa material och färger med en alldeles speciell lyster öppnar människans sinnen för det mystiska och ger en annan syn på vardagsvärlden.

Väl Mött!