Att gå igen med Camilla Eklund på Makeriet

24 Februari-18 Mars
Vernissage 24 Februari 18-22

Camilla Eklund är en malmöbaserad konstnär som har arbetat med allt från serietecknande till performance. Hon har även varit en del av Malmölaget i Secret Wars European league.

Utställningen Att gå igen på Makeriet består av en serie oljemålningar samt ett antal objekt som baseras på Camillas egna släktfotografier. I dessa har hon funnit en sökande spöklik känsla som hon sett i sig själv och människor i hennes närhet och som hon skildrar i sin konst. Hon såg relationer, och det påtagliga, nästan vidskepliga, hoppet om ett svar som man möter hos någon som förlorat – som inte kan vila utan förståelsen som vägrar infinna sig. I målningarna har fotona vridits till nya historier. Ögonblick och känslor som legat under ytan syns i annat ljus. Fragment av makt, utsatthet, status och längtan hittas i symbolerna där väntan och förväntan ställs mot varandra.

Varmt Välkomna!

Ito Oto & nordbeck live på Makeriet

Den 19:e februari är dagen då himmel blir till hav.

Det är dagen då betong blir till skog, månen till ost och allt vänds uppochner i en kosmisk interferens.
Det är dagen då det enda vettiga du kan göra – är att gå till Makeriet och bli ett med de vibrationer strömmar ur membranen. Det är dagen då Ito Oto & nordbeck ger ut sitt samarbete “Brian Boru” på Sediment och firar detta med ett live-framträdande.

Releasen hittar du på http://www.archive.org/details/sediment

Ito Oto & nordbeck:
Harpa, Skrot, Elektronik & Portvin.

Kostnadsfritt sinnesutvidgande!

KL 18.30 – 21.30

Välkomna!

ps.

Passa även på att se Oskarps utställning “Teknisk förändring påverkar stadens form och funktion”. Det är sista dagen för denna utställning.