Kosmosis med Cajsa Eklund på Makeriet

23 Mars – 1 April

Vernissage: Fredagen den 23 Mars kl: 18-22         Finissage: Söndagen den 1 April kl: 13-17

Cajsa Eklund (f.1979) utbildad på Konsthögskolan i Malmö, bor och arbetar i Malmö. I sitt arbete intresserar hon sig för sambandet mellan den upplevda psykiska verkligheten och dess inverkan på sociala samhällsnormer.

Utställningen Kosmosis tar sin utgångspunkt i en matematisk uträkning av den kollision som kommer att ske mellan vår galax och vår närmaste granne; Andromedagalaxen, i en avlägsen framtid. Kosmosis är i ständig förändring under utställningens gång då Eklund kommer att måla sex nedslag, på galleriets fönster, av förloppet när de två galaxerna blir till en enda, gigantisk.
I galleriet visas en projektion av målningarna i följd, som en animation. Att Eklund valt just fönstret som underlag ger associationer till sakrala rum och glasets transparens möjliggör att lägga ett slags prekognitivt filter på alla kringvarandes samtid, vare sig man är förbipasserandes som tittar in eller konstpublik som tittar ut.

VILL DU STÄLLA UT PÅ MAKERIET I HÖST?

…eller känner någon som vill ställa ut?

Just nu samlar vi in ansökningar inför höstterminen, senast den 31 Mars vill vi ha din ansökan. Så skicka hemskt gärna din idé (genomtänkta koncept premieras) och arbetsprover till info@makeriet.org så återkommer vi när ansökningsperioden är över.

Mvh
Hela Makeriet