Välkomna till Makeriet på Malmö Gallerinatt 2012!

På lördag, den 29:e september, har vi finissage för utställningen Kläckeriet på MakerietSju intryck, sju uttryck, ett avtryck.
Gallerinatten pågår kl 18-24.

Kläckeriet är ett konstnärsgrupp som bildades under studietiden på Österlenskolan för Konst och Design. På Makeriet skapar de en gemensam utställning där de enskilt och tillsammans arbetar med gränser; både sociala och geografiska gränser, skillnader mellan nu och då, mellan kön, klass och etnicitet. Eller avgränsningar, begränsningar och rent fysiska gränser.

Förutom detta kan man även under kvällen njuta av bluesig mellankrigs-jazz från Red Gryphon Jazz Band

Kom och fira denna konstens firmafest med oss!!

www.klackeriet.se
www.konstframjandet.org/malmogallerinatt/

Kläckeriet på Makeriet

Kläckeriet på Makeriet – sju intryck, sju uttryck, ett avtryck

Kläckeriet på Makeriet

Höstens första utställare på Makeriet är konstnärskollektivet Kläckeriet. Gruppen bildades för ett år sedan på Österlenskolan för Konst och Design och består av Andreas Larsson, Elin Sandstrom, Freja Wilhelmsson, Isak Lindberg, Jakob Warg, Mikael Lo Presti och Simon Skatka Lindell. Till hösten kommer medlemmarna att skingras för att påbörja konst- eller designinriktade utbildningar både inom och utanför Sveriges gränser. Kollektivets vitt skilda erfarenheter och intressen skapar en udda sammansättning.

För utställningen på Makeriet i Malmö har de sju konstnärerna samlats kring temat Gränser, med ett särskilt fokus på de gränser som skiljer en människa från en annan. Kläckeriet tar upp frågor om religion, sexualitet och klasstillhörighet som varje medlem tolkar genom sitt medium. Utställningen kommer därför att innefatta både skulptur, fotografi, måleri, installation och kollage.

Utställningen pågår 8-29e September.
Vernissage: Lördagen 8 september 18-22