PERIFERI – ELVIRA VARGHANS & IVAR LANTZ

Makeriet öppnar utställningsåret 2014 med en ljusinstallation av två unga Malmökonstnärer.

En stor plastcirkel, från golv till tak, täcker nästan hela det mörka rummet, bakom den finns ytterligare cirklar och gångar. Allt belyses från rummets innersta av lampor vars färg besökaren kan styra via ett kontrollbord.

Periferi är ett samspel mellan lampornas färgskiftningar, ljuset som blir mer och mer diffust för varje lager, människorna som går in och skapar skuggor samt de som står i periferin och ser på.

Varghans och Lantz är en duo som arbetar med ljus och formgivning. De har tidigare specialiserat sig på bokbinderi och marmorering. Då duon inte arbetar tillsammans sysslar de med grafisk design och visuals i olika format och har arbetat med, bland mycket annat, Fasaan Recordings samt konsttidskriften Little Finger.

http://lantzvarghans.tk/

Vernissage: Fredag 31 januari 18-22
Öppet: Torsdag 17-20, lördag och söndag 13-17

Utställningen pågår till 23 februari.

Välkommen!

Releasefest: Paintings av Niklas Asker

Inbjudan till releasefest för konstboken Paintings med målningar av Niklas Asker från åren 2011-2013. Boken är inbunden och på 52 sidor i fullfärg med introduktion av Tor Billgren.

Releasepris 80 kr!

Niklas Asker är född 1979 i Härnösand. Han bor och arbetar i dag i Malmö. Efter måleriutbildningen vid Örebro Konstskola valde Niklas att studera seriekonst vid Serieskolan i Malmö. Han har arbetat som serieskapare och illustratör i Sverige och Internationellt. 2009 gavs Niklas grafiska roman Second Thoughts på Top Shelf Comics i USA och har sedan dess översatts till 4 språk.
2011 och 2012 blev Niklas antagen till Liljevalchs Vårsalong och har sedan dess ställt ut måleri regelbundet i Sverige och utomlands.

Niklas har tilldelats ett antal pris och stipendier. 2009 tilldelades han Malmö Stads Kulturpris. Han har skapat ett flertal offentliga utsmyckningar, bland annat en 240 m2 muralmålning i Vellinge 2011.

“Det är när ogripbarheten i målningarna kombineras och kontrasteras med den starka närvaro som uppstår i ögonblicken av osminkat liv och oförställdhet, som Niklas Askers röst som konstnär klingar som allra klarast.” – Tor Billgren

Onsdag 15 januari 18-22

mer information på:www.niklasasker.se

Varmt Välkomna!