Cocktaileffekten och Antons gris Anton – Karolina Hägg

21/3 – 20/4 på Makeriet

Vernissage fredagen den 21 Mars kl 18-22

Mat är det främsta av våra fundamentala behov, vår största industri, den njutning vi oftast hänger oss åt, kärnan i de flesta av våra intima, sociala relationer och kanske den största orsaken till sjukdom och död.

En surrealistiskt färgad installation om den oetiska livsmedelsindustrin. I matrummet ligger det en gris på golvet och i köket hittar vi ett berg av disk. På ett dukat bord står en tekanna täckt av sockerkristyr, en femkilosklump hoppressade hallonbåtar, ett hopsjunket kristallglas av gelatin och ett kakfat av giftigt bly. Allt är uppdukat som en metafor för industrins kemiskt processerade och översockrade produkter och symboliserar olika delar av den problematik som finns i den rådande västerländska matkulturen.

Karolina Hägg (f.1986) är metallhantverkare i grunden och har precis avslutat sin masterexamen från Konstfacks Jewellery and Corpus. Hon har länge intresserat sig för bordsobjekt, bruksobjekt, bordsdekorationer och konversationsobjekt. I utställningen på Makeriet har hon använt denna sidan av sitt hantverk för att berätta sin historia och syn på vår matkultur.

karolinahgg.blogspot.se