TIMJA FEMLING -OH MY! THE TUTTI FRUTTI HEAD!

Då och då flyter sådana där ironiska “motivational posters” med förmodade citat av Werner Herzog satta över stockfotografier av skön natur förbi i mitt flöde: ”I believe the common denominator of the universe is not harmony, but chaos, hostility and murder”. Jag föreställer mig att Femlings måleri rör sig längs en liknande osentimental tankebana, men når bortom Herzogs svartsyn. I hennes myllrande målerivärld är frågan om harmoni eller kaos inte längre aktuell, de kategorierna är satta ur spel. Att äta eller ätas innebär inte mord, bara att någon råkade vara hungrig.

Här nere är alla oändligt välkomna, men som besökare bör du också vara beredd på att dessa färger och former kan visa sig vara rent kosmiskt ointresserade av just dig. Organismerna är lika färgsprakande som de i Ernst Haeckels Kunstformen der Natur från förrförra sekelskiftet, men låter sig inte radas upp för ett prydligt familjeporträtt. Detta är bilderna du upptäcker i din återfunna mobil som du tappade bort på efterfesten i urgeggan.
– Andreas Kurtsson

Timja Femling, född 1983, bor och verkar i Malmö.
Hon har sedan fem år tillbaka mestadels varit verksam som bildkonstnär men har även gjort scenografi och kostym för teater.
2014 tilldelades hon ett av Malmö stads kulturstipendium för en residencyvistelse i Beijing och hennes verk finns representerade på bland annat Falu lasarett och Stockholms läns landsting.
Oh My! The Tutti Frutti Head! är hennes andra soloutställning.

Utställningen pågår till 10/4

Vernissage fredag 18/3 kl 18.00-22.00

Öppet lördag och söndag 13.00 – 17.00

VÄLKOMMEN

ANSÖKNINGSPERIOD PÅ MAKERIET!

Vill du vara en del av Makeriets höstprogram 2016? Skicka ett så utförligt utställningsförslag som du kan till oss senast 30 april! Vill du spela med ditt (inte så utrymmeskrävande) band, visa din film eller performance, hålla i ett kultursamtal eller en workshop så är du också hemskt välkommen att maila oss. Adressen är info@makeriet.org.
Vi hörs!