Att gå igen med Camilla Eklund på Makeriet

24 Februari-18 Mars
Vernissage 24 Februari 18-22

Camilla Eklund är en malmöbaserad konstnär som har arbetat med allt från serietecknande till performance. Hon har även varit en del av Malmölaget i Secret Wars European league.

Utställningen Att gå igen på Makeriet består av en serie oljemålningar samt ett antal objekt som baseras på Camillas egna släktfotografier. I dessa har hon funnit en sökande spöklik känsla som hon sett i sig själv och människor i hennes närhet och som hon skildrar i sin konst. Hon såg relationer, och det påtagliga, nästan vidskepliga, hoppet om ett svar som man möter hos någon som förlorat – som inte kan vila utan förståelsen som vägrar infinna sig. I målningarna har fotona vridits till nya historier. Ögonblick och känslor som legat under ytan syns i annat ljus. Fragment av makt, utsatthet, status och längtan hittas i symbolerna där väntan och förväntan ställs mot varandra.

Varmt Välkomna!

This entry was posted in Okategoriserat. Bookmark the permalink.

One Response to Att gå igen med Camilla Eklund på Makeriet

  1. Pingback: Konstpretton rekommenderar 27 februari – 4 mars | KONSTPRETTON