NIKI CERVIN – TYNGDLÖS

 

3/5 – 26/5 2019

För 10 år sedan öppnade vi Makeriet. Vi ville skapa en plats för det blomstrande kulturliv i området och lyfta fram den oetablerade konsten och skapandet. Under den otydliga parollen ”Omformligt rum för blandad kultur” och med väldigt liten koll började vi arrangera utställningar, konserter och performance. Under de här 10-åren har drygt 80 utställningar visats på Makeriet med en bra bit över 100 konstnärer och kreatörer.

Vi har velat att Makeriet skulle vara en icke-kommersiell, oelitistisk och fri plats där konstnärer kunnat skapa fritt och där människor känner sig välkomna och inkluderade. För oss har det varit en underbar plats där allt varit möjligt och där vi fått träffa och inspireras av fantastiska konstnärer och besökare, där många blivit vänner för livet. Nu känner vi dock att tiden och energin saknas och med tunga hjärtan har vi beslutat att lägga ner.

Men ännu är inte tiden helt kommen, vi har en sista utställning kvar! När vi öppnade 2009 var det med en utställning av den fantastiska Niki Cervin och för att sluta cirkeln på bästa sätt avslutar vi på topp, återigen med Niki.

Niki Cervin (f. 1985) bor och verkar i Malmö. Hennes stora abstrakta målningar skildrar sårbarhet i brytpunkten mellan lugn och kaos. Hon utforskar platser som påverkats av extremväder och visar vad som blir kvar.

Så varmt välkomna på Makeriets allra sista vernissage med nya målningar av Niki Cervin.

 

Vernissage fredagen den 3 Maj kl: 18-22

Öppettider:Lör-sön: 13-16