Defekt

1-2 Oktober

Defekt är en förstudie till den kommande långfilmen Hjulet snurrar men hamstern är död av Maciej Kalymon. Utställningen syftar till att utforska våra västerländska samhällsnormer, vad vi tycker är normalt, beundransvärt eller förkastligt i samhället. Utställningen bearbetar ämnen som utanförskap, funktionshinder och människans jakt på fullkomlighet. Makeriet kommer att fyllas av filmer, teckningar, delar av manus, ljus, ljud och scenografi för att skapa en helhetlig upplevelse under dessa två dagar.

Vi uppmanar åskådarna att komma med nya infallsvinklar och synpunkter som kan vara till hjälp till den kommande filmen.

Maciej har också samarbetat med Thea Davidsson, Nils Rutqvist, Ulf Davidson, Johannes Ferm Winkler, Camilla Malmberg, Michael Cavanagh.
Ljud av Erik Levander och Thomas Ekelund.

Maciej Kalymon har bland annat skrivit manus och regisserat de prisbelönta kortfilmerna Container, Pressure och One of Us is Gonna Die Young i novellfilmssatsningen. Han skrev också manus till filmen Den Andra Sidan som vann pris för bästa novellfilm på Göteborgs filmfestival 2003. Han har arbetat med TV i Sverige och USA under flera år samt skrivit och regisserat för Sveriges Radio. Hans senaste kortfilm Allt Jag vill har under 2009 distribuerats av Folketsbio.


TRAILER