Nils Petter Löfstedt

Club 13

15 Januari – 14 februari 2010

Utställningen Club 13 har sitt ursprung i en fotobok med samma namn som nu ges ut av det Portugisiska fotobokförlaget Pierre Von Kleist och har sin release i samband med vernissagen den 15 Januari.

Projektet är ett resultat av sex års fotograferande, mestadels nattetid i Malmö, och namnet Club 13 har Nils Petter tagit efter den svartklubb som en gång låg på Kristianstadsgatan i Malmö. I sitt konstnärskap fångar Nils Petter mycket av Malmös kulturella strömningar, och ställer frågor kring vem som har rätt till den offentliga rummet. Ett av Nils Petters tidigare projekt är det hemliga rum som han tillsammans med Erik Vestman skapade under en pir i Malmös hamn förra året och som blivit oerhört uppmärksammat.

På omslaget till boken kan man se resultatet av den nya teknik som Nils Petter tillsammans med en vän utvecklat och som gör det möjligt att fästa fotografier på gatstenar som placeras ute på gatorna. Dessa gatstenar har man kunnat se runt om i Malmö, och kanske också utanför Makeriet den 15 januari?